157.jpg (232919 bytes)

Mechelsesteenweg

Koningin Elisabethlei

Lange Leemstraat

Isabellalei

Charlottalei

Mercatorstraat

BelgiŽlei :  een van de grote brede straten in Antwerpen. We vinden er vooral hoge appartementsgebouwen met luxe appartementen. Vele Joodse en Indische families, werkzaam in de diamantsector, wonen hier.   We vinden hier ook vele mooie grote herenhuizen.
appartementsgebouw.jpg (17012 bytes) Nog net voor het rondpunt waar de Charlottalei begint vinden we de hoofdzetel van de Argenta spaarbank. Via de Charlottalei komt U op de Quinten Matsyslei

.

De meeste appartementen hier werden verkocht voor minder dan 100.000 euro in de periode 1996-2000.

Een prachtig nieuwbouwappartement koste hier echter over de 200.000 euro.

herenhuis.jpg (13104 bytes)
Op nummer 157 vinden we de winkel van Ata Aschtari, waar u terecht kan voor Oosterse tapijten. Aan de overkant van de BelgiŽlei vinden de in nummer 158 (foto hiernaast) het huis van Ata Aschtari waar u hem kan aantreffen tussen de tapijten.

158.jpg (86388 bytes)

Reeds 32 jaar is Ata Ashtari invoerder van uitsluitend Oosterse handgeknoopte tapijten, kilimsen sumaks, met een garantie en de bewijzen van oorsprong. Al de tapijten worden rechtsreeks ingevoerd zonder tussenpersonen. Het aanbod is zowel recent, oud als antiek. Het vakkundig reinigen en herstellen door Oosterse specialisten in een eigen atelier (dit is uniek in BelgiŽ) en de expertises van tapijten voor verzekeringen (schadebepaling) horen tot de diensten die Ata Ashtari aanbiedt. In Antwerpen is er dus een huis waar de liefhebber van Oosterse tapijten voor een een professioneel advies bij een oude meester terecht kan.

 

Op het gelijkvloers van vele appartementsgebouwen vinden we winkels of  kantoren. Bijvoorbeeld het immobiliŽn en consultingbureau IMMOVMIC vinden we hier.
De BelgiŽlei ligt tussen de  Mechelsesteenweg en de Mercatorstraat.

hoekmechelsesteenweg.jpg (25813 bytes)

Op het einde van de BelgiŽlei ligt het Harmoniepark. Hier kan men z'n weg vervolgen ofwel langs de Koningin Elisabethlei ofwel langs de  Mechelsesteenweg.

 

Op de foto hiernaast ziet u vanuit het Harmoniepark het appartementsgebouw op de hoek van het einde van de BelgiŽlei en de Mechelsesteenweg.

Aan het begin van de BelgiŽlei (kant Mercatorstraat) komt de Antwerpse pre-metro boven (zie foto hiernaast).

Het zijn de tramlijnen 15 (tussen Linkeroever via Groenplaats - Meir  - De Keyselei - centraalstation  naar Mortsel) en tramlijn 2 richting Hoboken.

Deze tramlijnen volgen het midden van heel de BelgiŽlei. Er zijn verschillende tramhaltes.

Op het einde van de BelgiŽlei vinden we de harmonie. Dit is een knooppunt voor het openbaar vervoer en we vinden er veel groen.

metro.jpg (46149 bytes)

2747.com - Up